Fitnes v naravi

V bližini Hotela Cerkno se nahaja trim steza in fitnes v naravi Lamk, ki je tudi del sprehajalne poti 3b z izhodiščem in ciljem pred samim hotelom.

Krožna sprehajalna pot, ki vodi do trim steze, je urejena in označena, fitnes v naravi pa je sestavljen iz petih naprav, ki omogočajo izvajanje različnih vaj.

Fitnes je primeren za lažje razgibalne vaje, v kombinaciji s tekom pa tudi za tiste, ki bi radi izboljšali fizično vzdržljivost ali zmanjšali prekomerno težo.

Lov in ribolov

Cerkljanska ponuja idealne pogoje za atraktiven lov v neokrnjeni naravi, kjer lahko uživate v miru in tišini, opazovanju lepot , ki jih je skozi dolga stoletja izoblikovala narava.

Okolje je bogato z živalstvom, predvsem z gamsi in ostalo srnjadjo. Zaradi svoje lepote in čistosti reka Idrijca s številnimi pritoki ustvarja ugodne naravne pogoje za ribji živelj, zato ima ribolov na tem območju dolgoletno in bogato tradicijo.

Reka privablja številne obiskovalce in ljubitelje ribolova iz številnih držav, saj s svojo čistokrvno soško postrvjo predstavlja pravi raj za ljubitelje športnega ribolova.

Jadralno padalstvo

Jadralno padalstvo sodi med športe,  ki privabljajo vse več ljubiteljev adrenalinskih avantur. Strma pobočja hribovij v okolici Cerknega ter čudoviti panoramski pogledi nudijo možnost za nepozabno jadranje.

Tandemsko letenje je idealna priložnost za vse tiste, ki nimajo svojega jadralnega padala, a želijo vseeno poizkusiti letenje.

Z enim od izkušenih pilotov se lahko popeljete preko naših hribov in tako preizkusite najenostavnejši način letenja ter doživete nepozabno avanturo.

Plezanje

Opremljeno plezališče se nahaja v Kazarski grapi, ki je polna naravnih znamenitosti – naravni most, korita in brzice, tolmuni in skladi lehnjaka. Do plezališča se spustimo malo pred zaselkom Laharn.

Prijetno naravno okolje nudi možnost atraktivnega, organiziranega prostega plezanja, ki je prilagojeno posameznikovi psihofizični pripravljenosti in vsebuje tako najlažje kot tudi najtežje zahtevnostne stopnje.

Plezanje vodijo izkušeni alpinistični inštruktorji, ki so izkušnje pridobivali s plezanjem v Himalaji, Peruju, Alpah in drugod po svetu.

Paintball

Za paintball v bližini Cerknega ne potrebujete predznanja in lastne opreme, potrebna je le udobna obutev.

Paintball je adrenalinski šport, primeren za ljudi vse starosti, ki želijo prosto popoldne aktivno preživeti v naravi.

Izključno temu namenjen poligon omogoča igro s 6, 8 ali 10 igralci in je prilagojen akcijski igri, kjer je posameznik del ekipe, ki brez sodelovanja ne more premagati nasprotnikov.

Jahanje

Cerkno z okolico s svojim razgibanim terenom, brezpotji, soteskami, hribi in številnimi majhnimi vasmi nudi prekrasne možnosti za jahanje konjev.

Jahanje v maneži ali ježa z izkušenimi vodniki v naravi, kjer boste spoznali skrite kotičke čudovite in neokrnjene narave, posejane z gozdovi in mogočnimi travniki, je eden od načinov preživljanja počitnic v naši prelepi grapi.

Jahanje v naravi lahko izkoristite tudi za prenočevanje na seniku ali pod milim nebom in tako svojemu oddihu dodate še avanturistično noto.

Motoristično

Razgibana pokrajina, edinstvene ceste, svet davnih spominov, čudoviti kraji, raznolika kulinarična ponudba in prijazni ljudje - to je Cerkljanska.

Vabimo vas, da spoznate pestrost pokrajine, ki sta jo skozi dolga stoletja tako skrivnostno oblikovali narava in pridna človeška roka.

Pustite se presenetiti in navdušeni boste nad razgledi, ki se vam bodo odpirali ob raziskovanju Cerkljanske in preostale Slovenije.

Cerkljanska z zanimivimi cestnimi povezavami predstavlja odlično izhodiščno točko za motoristično raziskovanje Slovenije.

Nudimo vam tudi brezplačno garažo za vaše motorno kolo.

PRIPOROČENE MOTO TURE

Želite biti redno obveščeni o naših aktivnostih?

Name:

Datum prihoda ...

Datum odhoda ...